zaterdag 24 september 2011

vakantie

Ik ben een weekje met vakantie, hopelijk laat de zon zich veelvuldig zien. Even een break om te relaxen en te genieten !!!!!

vrijdag 23 september 2011

Marc Jacobs fall /winter 2011-2012

Marc Jacobs (9 april 1963) is opgegroeid in NYC en heeft zijn modeopleiding aan het prestigieuze Saint Martins college in Londen gevolgd. Sinds 1997 is hij artistiek directeur van Louis Vuitton en heeft een eigen modelabel onder zijn eigen naam.
Ik zag deze show en was diep onder de indruk, love it, love it, love it!!!! Wat een prachtige lijn , draagbaar , gewoon heel mooi.....

donderdag 22 september 2011

Ugg laarzen



De bekendste Uggs zijn , wat ik straatpantoffels noem, niet echt charmy maar supercomfy.....Maar Ugg heeft nu een collectie die echt super vrouwelijk genoemd mogen worden. En dan heb ik het vooral over de onderste 4 laarsjes.
Trouwens ook de tassenlijn is uberhip en ook de handschoenen werden vorige (koude) winter veel verkocht.
Ik ben trouwens benieuwd of de laarsjes met hoge hak ook op comfort zijn ontworpen ? Als iemand ze al heeft , geef hieronder dan een reactie, spread the word!!!

woensdag 21 september 2011

Modedocumentaire : Hearts and crafts



Gisteren heb ik kaartjes besteld voor een modedocumentaire over Hermes , Hearts and crafts. Het is een film die je een blik achter de schermen geeft en waar je de vakmensen aan het werk ziet.
Hermes heeft dan ook een uitgebreide collectie in bv. tassen, sjaals, juwelen, horloges en zelfs lekkere luchten!!

De film is voorlopig eenmalig te zien in Amsterdam :
 17 oktober in het Eye Film Instituut Nederland (in het Vondelpark) om 19.00 ( www.eyefilm.nl )

Trouwens, de onderste tas , de Hermes Arion Cabas, kost €3000, zucht, maar ik vind hem wel erg mooi, enne de sjaal ook, zucht......

dinsdag 20 september 2011

Sample sale ; French Connection

Het Britse merk French Connection werd opgericht in 1972  en is door de reclame campagne FCUK (French Connection United Kingdom)  een gewild merk geworden.
Donderdag 22 en vrijdag 23 september is er een sample sale van dit merk, dus als je tijd hebt en je bent in de buurt, sla je slag!!!! (O ja , print de uitnodiging hierboven uit en neem hem mee)

maandag 19 september 2011

Net a porter





Net a porter is een webshop waar designkleding verkocht wordt zoals collecties van :
Chloe, Burberry, Just Cavalli, Prada, Alexander Mcqueen, Marni, Stella McCartney en ga zo maar door.....
Je begrijpt dat er aan deze kledingstukken wel een (erg hoog) prijskaartje hangt. Maar dan heb je wel wat.
Gelukkig is er van deze site ook een outlet nl. ; The outnet.
Ook hier niet echt kleine prijsjes, maar meer bereikbaar zullen we maar zeggen!!!

zondag 18 september 2011

Herfst outfit





De zomer is definitief ten einde in Nederland.......Dit kun je betreuren of je kunt denken aan het nieuwe seizoen met mooie herfstdagen waarin de hemel strakblauw is.
Daar horen natuurlijk lekkere warme kledingitems bij :
- Vest ,Dept via de  Bijenkorf
- Sjaal, Welikefashion
- Bootcut jeans, H & M
- Korte laarsjes, Asos
- Messenger Bag van Zara
Vooral het laatste item , de tas , staat hoog op mijn lijst!!!!

zaterdag 17 september 2011

Blog tip ; Advanced style




Als je ooit angst hebt gehad om ouder te worden als vrouw, vergeet die angst onmiddellijk........
Ik volg al een tijdje Ari Seth Cohen met zijn blog Advanced style. Hij woont in NYC en is geinspireerd door stylish older women en maakt mooie straatfoto's voor zijn blog.  O.k. misschien zie je daar meer dames met lef & stijl op kledinggebied dan hier in Nederland, maar gelukkig worden oudere vrouwen hier ook steeds hipper en modieuzer .
Toevallig heb ik een moeder (bijna 70....) die helemaal gek op mode is, dus wat dat betreft, heb ik een goed voorbeeld!!!

vrijdag 16 september 2011

Laarzen van Izi- Fes



Izi-fes is een nieuw label wat is opgericht door 2 broers ; Zackaria & Mohsine . Zack is 21 jaar studeert rechten en woont in Nederland en Mohsine is 33 jaar ,ondernemer en woont in Marokko.
De collectie is vervaardigd met kennis van generaties oude techniek en is duurzaam door het gebruik van vintage Kelim tapijten.
Kortom ,als je van de "Boho" look houdt, dan zijn deze laarzen een must!!!

donderdag 15 september 2011

Hugo Boss Orange fall/winter 2011

Deze campagne voor Hugo Boss Orange is geschoten in onze mooie stad Amsterdam!! De modefotograaf Matt Jones heeft prachtige foto's geschoten in de stad en op het water. De inspiratie voor deze kledinglijn is overduidelijk ''urban lifestyle'', oftewel casual en draagbaar voor elke dag.
Oordeel zelf en kijk naar alle herkenbare plekjes met grachten, bruggen en mooie oude panden (en de kleding)!!!!

woensdag 14 september 2011

Pull & Bear onlineshop







Pull & Bear is een winkel die zijn oorsprong in Spanje vind en deel uitmaakt van de textielgroep Inditex. Bij deze groep horen ook Zara en Bershka ,winkels die ook allebei online zijn met hun webshop.
Het is kleding die eigenlijk tussen het oudere zus Zara en jongere zusje Bershka inzit. Ik denk dat iedereen hier wel wat van zijn gading kan vinden voor een schappelijke prijs.
Klik hier voor adressen van plaatsen waar Pull & Bear winkels zijn. Inderdaad niet in Amsterdam, but we can shop online !!!

dinsdag 13 september 2011

Victoria Beckham spring/summer 2012 collectie



Gisteren bij de New York fashion week werd de nieuwe collectie van Victoria Beckham geshowd.  De locatie was in de New York Public Library en begon na een paar minuten stilte voor de slachtoffers van 9/11.
In het verleden werd er nogal lacherig gedaan toen Victoria zich begaf in de modewereld, maar inmiddels heeft ze vele fans van haar ontwerpen.
Het waren vooral jurken die erg geinspireerd zijn door de sportwereld waar haar man David werkt.
Je ziet het bij het witte "tennisjurkje" en bij de middelste jurken de neckholders en er zijn zelfs platte schoenen te zien. De tassen vind ik altijd geweldig, lekker groot!!!

maandag 12 september 2011

leopard prints





Love it or hate it...... A fact is dat panterprint nog steeds heel veel te zien is aankomend seizoen. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan en je ''beestachtig" kleden in deze print, maar stijlvoller is natuurlijk om het bij 1 item in een outfit te houden.
Ik vind het zelf leuk om een zwarte outfit te combineren met een leopard accessoire .  Maar een vestje/ top met deze print in combinatie met een camel rok of broek is ook een mooie combi!!!

zondag 11 september 2011

herdenking slachtoffers 9/11

                                                      Vandaag geen blog over mode .

zaterdag 10 september 2011

Balenciaga - Video Resort 2012

Een resort of cruise collectie was vroeger bedoeld voor de rijken onder ons die 's winters in zonnige oorden vakantie vierden. Tegenwoordig is het gewoon een extra collectie voor de modehuizen.
Wat wel nieuw is zijn de filmpjes waarmee de mode gepresenteerd wordt . Eerder heb ik al het filmpje van Lanvin met de rapper Pitbull laten zien.
Nu dan het filmpje van Balenciaga die geregisseerd is door Steven Meisel, wie als fotograaf meer dan 15 jaar bij Vogue werkzaam is geweest.
Ik vind het een mooi ,kunstzinnig filmpje waar ik steeds nieuwe dingen zie, dan weer de schoenen, maar ook de lengte van de rokken, de "mid-length skirts"!!!!

vrijdag 9 september 2011

college look






The college look is ook een klassieke look, dus niet erg aan mode onderhevig.  Maar je ziet nu in de winkels veel items in deze stijl. Ik moet zeggen, ik hou erg van deze look!!
De bovenste foto is Emma Watson, inderdaad Hermelien Griffel van Harry Potter, maar doet tegenwoordig ook modellenwerk , studeert (liberal arts) en heeft op de cover van Elle magazine gestaan.
Daaronder een groene jumper van ASOS.
Dan 2 items van ONLY het grijze vest en het geruite rokje .
De tas is van Zara en het jasje van H&M.
Wat vind jij van deze stijl ?

donderdag 8 september 2011

Mango outlet online






Er was een tijd dat ik veel bestelde bij Mango outlet  . Het is namelijk leuke kleding, goed onderling te combineren en vaak met mooie details. Enne ,altijd sale !!!
Wat ook een voordeel is , je betaald vooruit, en ontvangt je pakketje (uit Barcelona) vaak binnen een week.
Ik was de site even uit het oog verloren, maar ik heb 'em weer in kaart .(helaas voor mijn portemonnee...)